Van het eerste idee tot nu

De mogelijkheid om 70 meter omhoog te fietsen op fietsafstand van de 4 grote steden, daar waar de mensen er prat op gaan dat het land zo plat is. Bijna 3 jaar geleden stapte ik met dat idee onder m’n arm bij Snowworld en iets later bij de gemeente Zoetermeer naar binnen.

Na bijna twee jaar met soms twee stapjes naar voor, maar ook geregeld één of twee weer achteruit en dan ook nog de Corona-dip erbij, stond ik iets meer dan een jaar geleden op het punt van opgeven. Maar toen belandde ik ineens via een gezamenlijke vriend aan de keukentafel van Thomas Olsthoorn, de sportjournalist. We babbelden een beetje over sport en wielrennen in het algemeen en later kwam ook de fietsklim ter sprake (en Thomas’ kinderboek over sport). Hij geloofde erin en opperde aan de redactie van Fiets Magazine om er een klein stukje aan te wijden.

Dat stukje leidde tot een vermelding in een Zoetermeerse buurtnieuwsbrief en dat werd weer opgepikt door een lokale nieuwssite. Die nieuwssite werd gelezen door de regionale AD-redactie en voor ik het wist werd ik in de stromende regen geïnterviewd door AD.nl. Zo zie je maar wat er los kan komen als dat eerste dominosteentje eenmaal valt. Ineens kwamen de mailtjes binnen: “Hoe kunnen wij helpen?” “Zullen we eens praten?” “Wij kunnen dit, hebben jullie daar iets aan?”. Even later was daar zelfs een officiële brief waarin het college van burgemeester & wethouders schrijft wat een goed plan zij het vinden. En kijk waar we nu staan!

Steeds meer fans en donateurs, een bekwaam ontwerpteam met de eerste schetsontwerpen af en op weg naar een voorlopig ontwerp, enthousiaste hulp met onze (digitale) communicatie, een mooie subsidie vanuit het Zoetermeerse Sportakkoord en last but not least echte Fietsklim Zoetermeer-sokken! Meer dan ooit geloof ik erin dat het kan lukken om een serieuze klim in hartje Zuid-Holland te realiseren. Dat betekent heus niet dat het zomaar gepiept is, maar een beetje koppigheid volharding kan voor een fietser geen kwaad.