info@fietsklimzoetermeer.nl

Financiering

We onderscheiden vier mogelijke financieringsbronnen. De fiets- (en wandel- en buitenmens-)gemeenschap is daarvan de belangrijkste. Omdat die aan overheden en bedrijven kan tonen dat een fietspad naar het uitkijkplatform van Snowworld inderdaad door veel mensen waardevol wordt gevonden. Wat is immers een sterkere aanbeveling dan de bereidheid ergens voor te betalen?

Daarom vragen we jou, als je je met deze groep verbonden voelt en als je gelooft dat we samen iets moois voor elkaar kunnen krijgen, te doneren. Anderszins helpen is ook erg welkom. Ben je bekend in de wereld van projectfinanciering en heb je tijd en zin om te helpen? Neem dan contact op door een mailtje te sturen aan info@fietsklimzoetermeer.nl.

Naast de fiets- en wandelgemeenschap, denken we dat de fietsklim een publieke waarde vertegenwoordigt, die ook een overheidsbijdrage legitimeert. Net als in Drenthe bij de VAM-berg of in Belgisch Limburg bij Fietsen door de Bomen en Fietsen door het Water. Of dat dan van de provincie, de gemeente, de regio, het rijk of een combinatie daarvan is, dat laten we voorlopig nog in het midden.

We verwachten ook dat, zeker als we straks op stoom raken, de fietsklim weleens wat bekendheid op zou kunnen doen. En dat maakt het mogelijk interessant voor sponsors om hun naam aan de klim te verbinden.

Als laatste verwachten we dat de klim, als die er eenmaal is, ook deels commercieel te exploiteren is. Denk aan horeca, gebruiksvergoedingen, evenementen/activiteiten en dergelijke. Een verwachte inkomstenstroom is een investering in het heden waard.